بسم الله ارحمن الرحیم

این سایت درمورد همه چیز هست

بسم الله ارحمن الرحیم

این سایت درمورد همه چیز هست

  • ۱
  • ۰

گوسفند دالی

 درباره شبیه سازی چه می دانید؟

اغلب ما گوسفند دالی را به عنوان اولین حیوان شبیه‌سازی‌شده می‌شناسیم، اما این گوسفند سومین موجود کلون شده در جهان و اولین پستانداری است که به طور مصنوعی تولید شده است. 
جالب است بدانید اولین و دومین حیوانات شبیه‌سازی‌شده قورباغه و ماهی کپور بودند و پس از دالی حیوانات دیگری هم از جمله خوک، گاو، موش، اسب و سگ با تکنیک‌های شبیه‌سازی متولد شدند. اما همه اینها یک طرف، تولد رویانا به عنوان اولین گوسفند شبیه‌سازی‌شده در خاورمیانه که به همت محققان پژوهشکده رویان متولد شد یک طرف. جالب‌تر آن‌که اماراتی‌ها هم طی ۳ سال اخیر بیکار ننشستند و شتر را شبیه‌سازی کردند. با این حال محققان رویان بار دیگر توانایی خود را در پیشبرد تحقیقات در عرصه شبیه‌سازی ثابت کردند و در اولین ساعات بامداد ۲۶ فروردین امسال موفق به تولید اولین بز شبیه‌سازی‌شده در کشور پس از عمل سزارین شدند.
اولین گوسفند شبیه‌سازی‌شده ایران ۱۱ مرداد ۸۵ در پایگاه تحقیقاتی رویان اصفهان متولد شد ولی متاسفانه علی‌رغم تلاش‌های فراوان دامپزشکی به دلیل عوارض زایمانی و مشکلات تنفسی نتوانست بیش از چند دقیقه زنده بماند. دومین گوسفند شبیه‌سازی‌شده ایرانی به نام رویانا مهر همان سال در پایگاه تحقیقاتی پژوهشکده رویان به دنیا آمد و زنده ماند و با تولدش، ایران را به جمع ۸ کشوری افزود که دارای توانایی شبیه‌سازی گوسفند هستند.
کلون موجودی است که با ترکیب ژنتیک همسان از یک موجود واحد مشتق شده باشد و واژه شبیه‌سازی با تولد اولین گوسفند (دالی) که با استفاده از سلول‌های حیوانی شبیه‌سازی‌شده بود، ابداع شد.
سلول بنیادی در پستانداران به سلولی گفته می‌شود که قابلیت تقسیم و تبدیل به سلول‌های تخصص یافته و تمایز یافته را داشته باشد. تخمک لقاح یافته این توانایی را در حد بالایی داراست، زیرا بالقوه می‌تواند تقسیم شود و به صورت یک موجود زنده کامل تکوین یابد. تخمک لقاح یافته چند ظرفیتی است بدین معنی که از هر نظر توانایی رشد و تکامل دارد. این توانایی پس از تقسیم شدن تخمک به یک یا حتی ۴ سلول به قوت خود باقی بوده به گونه‌ای که هر کدام از سلول‌ها پس از جدا شدن قادر به رشد و تبدیل به یک جنین کامل هستند. مسلما می‌دانید که منشاء سلول‌های بنیادی در انسان، سلول‌های بند ناف و سلول‌های بنیادی در مغز استخوان هستند که می‌توانند بالقوه به صورت هر یک از ۲۱۰ نوع سلولی که جسم یک انسان را تشکیل می‌دهد، رشد یابند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید از مزایای شبیه‌سازی حیوانات یکی تولید حیوانات تراریخت است. به این معنی که یک گونه حامل ژن‌هایی از گونه‌های دیگر باشد. گاوها، گوسفندان و بزها می‌توانند به این طریق شیرهایی حاوی فاکتور انعقاد برای درمان هموفیلی، انسولین برای درمان دیابت و مهم‌تر از همه پروتئین ( tpaعامل تولید داروی کمک‌کننده برای مبتلایان به سکته قلبی و مغزی) تولید کنند.
  • ۹۴/۰۹/۱۴
  • mohammad rezaie

نظرات (۱)

  • محمدرضا گلزاری
  • ممنون عالی

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی